Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’activista Adrián Sas rebutja entrar voluntàriament a presó i fa una crida a la mobilització per aconseguir l’amnistia “total”

L'activista afirma que s'hauria de poder beneficiar de la llei aprovada però no se'n refia pel redactat "abstracte"

|

- Publicitat -

L‘activista represaliat Adrián Sas no entrarà voluntàriament a la presó i ha fet una crida a la mobilització per aconseguir una “amnistia total”. En declaracions des d’un acte en suport seu a la plaça Sant Jaume de Barcelona, Sas ha explicat que està a l’espera de rebre la notificació sobre la seva entrada a presó, després que el Tribunal Suprem confirmés aquest dijous la pena de tres anys i mig de per agredir dos mossos durant el primer aniversari de l’1-O. Ha dit que ni marxarà ni s’amagarà però sí que l’hauran d’anar a buscar: “Que facin la feina bruta de segrestar-me”. Ha dit que s’hauria de poder beneficiar de la llei d’amnistia però no se’n refia pel redactat “abstracte”.

El Grup de Suport Sas Absolució i la Plataforma Antirepressiva de Barcelona han celebrat aquest migdia un acte de suport a Sas, en el que finalment hi ha participat el propi activista.

Publicitat

Després de la lectura d’un manifest, Sas ha afirmat que amb la sentència volen desmobilitzar la lluita i generar por en el moviment. Davant d’això, ha volgut enviar un missatge “d’empenta, lluita i de guerra” conra l’estat espanyol però també contra una Generalitat “col·laboracionista”.

Ha valorat que la llei d’amnistia pactada entre PSOE, ERC i Junts és “parcial” i per això ha fet una crida a tornar a mobilitzar-se per aconseguir una amnistia total. Sas ha assegurat que la norma aprovada aquest dijous “es queda molt curta” i deixa fora “centenars de presos polítics”. En aquest sentit, ja ha anunciat que es treballa per fer una manifestació aquest mateix dissabte a Barcelona.

Sobre si la llei el beneficiaria, ha afirmat que en principi així hauria de ser però ha afegit que no ho sabrà fins a l’últim moment perquè la redacció de la norma és “abstracta”.

Et pot interessar  Aragonès, a la gola del llop, defensa l'amnistia, el finançament singular i el referèndum i avisa que "són inevitables"

D’altra banda, ha fet una crida a continuar lluitant per l’autodeterminació, una fita que ha reconegut no es podrà aconseguir “per les bones” i s’haurà de fer “per la força”.

Sas ha afirmat que no confia en els actuals partits i ha criticat especialment Junts i ERC, de qui ha dit que són els responsables que la seva condemna superi els dos anys i hagi d’anar a presó pel paper de la Generalitat com a acusació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut