Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’acte institucional de la Diada commemorà les dones que han contribuït en “la crònica de Catalunya”

|

- Publicitat -

L’acte institucional de la Diada descriurà alguns dels episodis més rellevants de la història de Catalunya des del 1714 reivindicant les dones que han contribuït a escriure la crònica del país. Ho ha explicat aquest dijous la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en l’acte de presentació dels actes institucionals de l’11 de Setembre. “Aquestes veus malauradament en molts casos han estat minimitzades i silenciades, per això amb aquest acte les volem posar en relleu”, ha subratllat. Prèviament també s’ha presentat el cartell, que enguany homenatja la figura de l’escriptora Joana Raspall amb versos del seu poema ‘Endavant!’. Per primera vegada s’ha escollit a partir d’un concurs públic que ha guanyat l’estudi 131.

Els actes de caràcter institucional donaran el seu tret de sortida el 7 de setembre amb l’entrega de les medalles d’or de la Generalitat. L’acte es farà al Parc dels Colors de Mollet del Vallès a dos quarts de nou del vespre, atorgant-les a la il·lustradora Roser Capdevila i a l’empresari farmacèutic i mecenes cultural, Antoni Vila.

Publicitat

El dia següent es farà entrega de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, a les sis de la tarda a l’auditori de la cambra. Enguany en faran protagonistes a la cantant Núria Feliu i músic i escriptor Pau Riba.

El dia abans de la Diada, el 10 de setembre, el president de l’executiu farà el seu discurs institucional a les 10 del vespre, enguany des del Fòrum romà d’Empúries, a l’Escala. Serà la primera vegada que un president pronunciï aquest discurs des de les comarques gironines. L’endemà, 11 de Setembre, la jornada començarà a les 9 amb l’ofrena floral del Govern davant el monument de Rafael Casanova a Barcelona.

L’acte central de la Diada, es farà com l’any passat des de la plaça Puig i Cadafalch de Barcelona, a partir de les 10 del vespre. L’objectiu és posar l’accent en els valors, la cultura i la identitat del conjunt de la ciutadania catalana, enguany, a través d’un acte que apostarà per una representació que harmonitzi tradició i present.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut