Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La xifra escala fins a mig miler de refugiats que arriben a Barcelona fugint d’Ucraïna

|

- Publicitat -

Mig miler de refugiats han arribat a Barcelona en els darrers dies, especialment durant el cap de setmana. De la recepció s’encarrega Creu Roja, qui rep els refugiats tant a l’estació de Sants com a l’aeroport del Prat. Per exemple, 227 ho van fer aquest diumenge a l’aeroport. Bona part dels que arriben tenen contactes a la ciutat que els donen un lloc per viure però l’entitat apunta que 1 de cada 5 necessita allotjament. Per poder donar-hi resposta, l’entitat compta amb uns 400 llits. El coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha explicat a Catalunya Ràdio que aquests llits quedaran “superats” en breu i que ja es treballa per ampliar l’oferta.

Morist ha explicat que els refugiats van començar a arribar a “comptagotes” durant la setmana passada però que el cap de setmana ja s’han produït arribades “més massives”. D’entre tots els refugiats n’hi ha tres col·lectius: els que estan de pas per Catalunya però que tenen com a destí final altres punts de l’estat espanyol, els que arriben a Catalunya perquè hi tenen coneguts i els que no tenen ni contactes ni possibilitats d’allotjament.

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat a RAC1 que la ciutat està “preparada” per acollir més refugiats i ha celebrat que les administracions treballen conjuntament per poder-ho fer.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut