Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La xarxa s’omple de missatges de suport a Carme Forcadell després de la xiulada

|

- Publicitat -

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha obert l’acte polític d’aquest dissabte amb motiu de l’1-O entre aplaudiments, però també amb una xiulada. “Ja veig que molts de vosaltres esteu enfadats i decebuts, i ho comprenc i ho comparteixo. Després del 2017, jo també m’hi sento, però estic contenta perquè no esteu desmobilitzats”, va admetre al discurs.

La xiulada ha obert un debat a les xarxes socials. Tot i que alguns tuitaires defensen que és llibertat d’expressió i un reflex del descontentament diverses personalitats de l’independentisme han sortit a defensar Forcadell, tot lamentant que s’escridassi algú que ha patit de primera mà la repressió de l’Estat espanyol, precisament per fer possible el referèndum del 2017.

Publicitat

Des de Junts, la presidenta Laura Borràs ha defensat que “la gent té dret a expressar el seu rebuig” i el secretari general Jordi Turull ha subratllat que no li ha “agradat”, però creu que quan passa “has de fer una reflexió”.

Missatges de suport

L’exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha expressat la seva tristesa en una piulada i ha avisat: “Així, no ho aconseguirem, companys. Més dones com ella ens cal”. Igualment, ha mostrat agraïment i ha recordat que “ha pagat amb la presó” la seva determinació.


El diputat d’ERC i alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha reivindicat que l’expresidenta del Parlament “ho va fer tot perquè aquest poble pogués votar l’1 d’octubre de fa cinc anys” i ho ha titllat la xiulada de “vergonya i tristesa”.

El cantautor Lluís Llach ha assegurat que li fa “vergonya aliena”. “Seguim junts, presidenta, cadascú al seu lloc. Això ens fa forts. Gràcies per ser-hi”, ha afegit en un tuit.

L’exsecretari tercer de la Mesa inhabilitat, Pau Juvillà, ha estat breu i contundent per demanar “respecte a qui ha patit repressió, exili o presó”. “De mínims”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut