Home Política Nacional La xarxa recorda la figura del membre d’Estat Català Estanis Pedrola arran del debut del seu besnet amb el Barça

La xarxa recorda la figura del membre d’Estat Català Estanis Pedrola arran del debut del seu besnet amb el Barça

0
La xarxa recorda la figura del membre d’Estat Català Estanis Pedrola arran del debut del seu besnet amb el Barça

L’insípid partit del Barça contra el Mallorca de l’inici d’aquest 2022 (amb victòria blaugrana inclosa), també ha portat a recordar la figura d’Estanis Pedrola arran de la curiosa anècdota que el seu besnet, del mateix nom, va debutar aquest diumenge amb la samarreta del Barça i amb només 18 anys.

Alguns tuitaires han volgut fer un homenatge a Pedrola recordant alguns dels seus mèrits, no només per formar part del partit Estat Català, independentista i nacionalista, i fundat pel president Macià. El també fotògraf es va exiliar a França després de la fatídica guerra civil espanyola, i va ser a partir d’aqui que la seva figura va tenir molta importància internacionalment, per pertanyer a la Resistència contra els nazis durant la Segona Guerra Mundial i per salvar vides a aviadors. La seva tasca va ser condecorada pels americans i els britànics, però malauradament va ser capturat i assassinat al camp de concentració de Flössenburg l’any 1944.


 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here