Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

La visió que França té d’Espanya, segons Gonzalo Boye

L’advocat de Puigdemont ha compartit un dibuix d’una pàgina francesa que representa Espanya com el “nen entremaliat” d’Europa

Àlex Huguet
Àlex Huguet 02/02/2020
L'advocat Gonzalo Boye | Marc Puig

L’advocat de Puigdemont ha compartit, des del seu compte de Twitter, la publicació d’una pàgina francesa, que ensenya un dibuix representant el Brexit d’una manera original. A la caricatura s’hi veu una dona amb unes faldilles molt amples que representen Europa, i al voltant d’aquestes faldilles, un grup de nens que representen els països que encara formen part de la Unió Europea. Apartat d’aquest grup, un nen amb la samarreta de la bandera britànica, en una clara referència a la marxa del país anglosaxó de la Unió Europea.

L’anècdota que remarca Boye, però, no va relacionada tant amb el Brexit com a tal, si no amb la manera amb què la resta de nens interpreten el paper d’altres països de la UE. La gran majoria de nens sembla que siguin innocents, juganers, i que se sentin còmodes amb la seva “mare Europa”, excepte un d’ells. El nen que porta la samarreta d’Espanya està fent una ganyota i traient la llengua, mirant cap a Europa. Doncs bé, Boye remarca que “així és com ens veu França… l’important és fixar-se en els detalls”. El dibuix, doncs, pot ser que interpreti una Espanya diferent de la resta de països associats a Europa, com el típic nen “burleta” i que empipa la resta de germans o companys d’escola, al·ludint als fets recents que han fet quedar en ridícul el Reino de España, amb les batalles judicials perdudes davant d’una Europa plural, enfront d’una Espanya repressiva i estreta de mires.

Relacionats