Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

La vergonya més gran de la dreta espanyola: Els únics que han culpat la manifestació del 8M de l’expansió del coronavirus

El mateix 8 de març del 2020 Vox va celebrar un míting multitudinari que va resultar en un brot de coronavirus

Redacció
Redacció 06/03/2021
Pla obert de la pancarta que ha encapçalat la manifestació feminista del 8M a Lleida, convocada per Marea Lila, el 8 de març de 2020 (Horitzontal)

La dreta i la ultradreta espanyola avergonyeixen encara més el paper internacional de l’estat. Segons informa el diari El Plural, Espanya ha estat l’únic país on s’han culpat les manifestacions del 8-M de l’expansió del coronavirus, un fet que va arribar als tribunals per part dels sectors més conservadors com Vox, i que al final va quedar en no res.

Països com el Regne Unit, Argentina o Portugal també van tenir la permissió dels seus governs, però la diferència és que el seu executiu no va acabar als tribunals. Les acusacions de Vox contra el Gobierno eren encara més greus tenint en compte que el mateix cap de setmana, la ultradreta va fer un esdeveniment multitudinari a Vistalegre i hi va haver des de concerts fins als esdeveniments esportius habituals. Finalment, la fiscalia de Sánchez no va veure raons suficients per interposar un procés contra l’executiu espanyol, una altra evidència de l’estratègia del feixisme per obrir-se pas a base de mentides.