Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Vanguardia s’alinea amb el servilisme d’El Periódico: “Illa, preferit per presidir la Generalitat”

|

- Publicitat -

Un sondeig de Gad3 que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’ situa el candidat del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, com el favorit pels enquestats per presidir la Generalitat, seguit de la candidata de JxCat, Laura Borràs.

Segons el sondeig que ha recollit Europa Press, Illa és el candidat favorit del 24,3% dels enquestats, mentre que Borràs ho és del 16,9% i el candidat d’ERC i actual vicepresident del Govern, Pere Aragonès, és qui prefereix un 12,4%.

Publicitat

D’entre tots els aspirants, elegeixen la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, un 6,7% dels enquestats, mentre que un 5,3% opten pel candidat de Cs, Carlos Carrizosa.

Un altre 5,3% assenyala com la seva preferida a la candidata de la CUP, Dolors Sabaté, i un 5,1% aposta pel candidat del PP, Alejandro Fernández; finalment, un 3,7% preferiria que fos presidenta la candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, i un 2,5% elegeix el candidat de Vox, Ignacio Garriga.

No obstant això, cap dels candidats ni dels líders polítics catalans obté un aprovat: el líder d’ERC, Oriol Junqueras, és el millor valorat amb un 4,9, seguit d’Illa (4,3), Borràs (4,2), Aragonès (4) i el líder i cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont (3,8); els pitjor valorats són Carrizosa (2,2), Fernández (2,4) i Garriga (2,4).

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut