Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La vaga i la manifestació del 8-M suscita una nova batalla entre el PSOE i el PP

L'executiu de Sánchez veu "coherent" que la dreta no vagi a la manifestació feminista perquè "el feminisme és progressista"

|

- Publicitat -

El PP de Pablo Casado va anunciar aquest dimecres que no assistirà a la marxa convocada pels col·lectius feministes perquè considera que el manifest que s’hi llegirà està “monopolitzat” pels partits “d’extrema esquerra”. Al seu torn, la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, ha afirmat que l’absència dels populars és “coherent” amb la seva línia ideològica respecte al feminisme. El govern espanyol limitarà la seva agenda de divendres a la reunió del Consell de Ministres. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no assistirà a la manifestació.

PP i Vox ja s’han desmarcat de les mobilitzacions d’aquest divendres, contràriament a Ciutadans, que segons va afirmar el seu líder, Albert Rivera, secunda la manifestació, tot i que encara no se sap quins líders hi faran acte de presència.

Publicitat

La vicepresidenta Calvo ha retret als partits de la dreta que hagin maniobrat presentant diverses propostes en els últims dies. “Resulta estrany que els partits de la dreta es vulguin apuntar a això de manera bastant maldestre”, ha dit.

Segons la vicepresidenta, “el feminisme és una posició progressista” i casa malament amb la ideologia conservadora. “El PP mai ha defensat la discriminació positiva o les quotes” i per contra “les ha combatut constantment”, ha dit.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut