Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

La vaga feministia del 8-M arrenca amb talls al trànsit en diversos punts

S’han convocat manifestacions i accions durant tota la jornada arreu del país

Agències 08/03/2021
Conjunt de contenidors barrant el pas a l'accés a l'estació d'FGC de la Universitat Autònoma de Barcelona des de la plaça Cívica durant la vaga feminista, el 8 de març de 2021.

La jornada del 8 de març ha començat amb accions i mobilitzacions en diversos punts del país. La concentració feminista que ha tallat l’avinguda Meridiana de Barcelona a l’altura de la Sagrera en plena hora punta ja s’ha mobilitzat i ha deixat passar els vehicles. Un centenar de dones s’han plantat en un pas de vianants a partir de les 7 del matí i han impedit el pas de cotxes en aquesta artèria principal de la ciutat, cosa que ha provocat importants cues en plena hora punta, sobretot de sortida de la capital catalana fins més enllà de les 8 del matí. Segons han anunciat a Twitter, s’han desplaçat pel passeig Maragall fins a la plaça Eivissa, al barri d’Horta i vigilades pels Mossos d’Esquadra. També hi hagut talls al trànsit a la plaça Lesseps.

Prop d’un centenar de persones protesten també al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) en senyal de suport a la vaga feminista. Els concentrats han passat la nit al centre universitari, i a primera hora s’han mobilitzat per barrar els accessos utilitzant els contenidors que hi ha repartits per les facultats. D’aquesta manera, han tallat els carrers d’accés per a vianants a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) o l’entrada des de l’autopista AP-7 a través de l’Eix Central, on de manera preventiva s’hi han desplegat diverses unitats dels Mossos d’Esquadra davant d’un eventual intent de tall de l’autopista. Es preveu que la protesta s’allargui fins el migdia.

La principal manifestació, convocada por Vaga Feminista, es farà al passeig de Gràcia de Barcelona a las 18.30, entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via, en format estàtico i “amb totes les mesures de seguretat” per la covid-19.