Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La ultradreta arrasa a les eleccions primàries d’Argentina amb el 32% dels vots

El candidat Javier Milei, considerat el Bolsonaro argentí, s'ha convertit contra tot pronòstic en la primera força de les primàries

|

- Publicitat -

L’extrema dreta ha arrasat les eleccions primàries d’Argentina, celebrades el passat diumenge 13 d’agost, i les quals decideixen quins candidats podran presentar-se a les eleccions presidencials previstes pel 22 d’octubre. El candidat de la formació d’ultradreta ‘La Libertad Avanza‘, l’empresari anarcocapitalista Javier Milei, ha aconseguit el 32% dels vots i s’ha convertit en la primera força.

La dreta tradicional argentina, agrupada en la coalició ‘Juntos por el Cambio‘, va assolir el 30% dels vots, mentre que la formació peronista ‘Unió per la Pàtria‘ s’ha quedat amb el 27%. La victòria de l’ultradretà Milei, que és considerat el Bolsonaro argentí, ha sorprès tant el país com el món davant la crisi social i econòmica que viu Argentina. Tanmateix, el discurs de Milei, amb missatges ben marcats contra la casta política i una proposta d’eliminar el Banc Central i dolaritzar l’economia, ha acabat calant entre els argentins.

Publicitat

Amb tot, el pròxim 22 d’octubre a les urnes argentines competiran Javier Milei, de La Libertad Avanza, l’exministra de Seguretat, Patricia Bullrich, de Juntos por el Cambio, i l’actual ministre d’Economia, Sergio Massa, de Unión por la Patria, per a la presidència d’Argentina.

Et pot interessar  ERC, Comuns i CUP signen un compromís per a no pactar amb Vox ni amb Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut