Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Societat d’Estudis Militars reclama el disseny de polítiques de defensa com ha fet Escòcia

Adverteix al nou Govern que mentre no ho faci “la comunitat internacional continuarà percebent l’independentisme català com a poc seriós”

Redacció
Redacció 21/05/2021
Foto d'unes jornades organitzades per la Societat d'Estudis Militars.

La Societat d’Estudis Militars, think tank dedicat a la creació de coneixement sobre política de defensa, ha fet públic un comunicat sobre l’acord de Govern entre ERC i Junts i lamenta que “constatem l’absència de propostes en l’àmbit de la política de defensa. No és pas nou, però no pas per això menys greu. Com hem dit en reiterades ocasions, no es pot esperar cap mena de reconeixement internacional si des del Govern de Catalunya no es planteja com es cobriran les capacitats defensives que actualment aporta l’Estat espanyol. En el cas del Govern d’Escòcia, s’han formulat propostes en aquest sentit”.

L’entitat informa que “hem plantejat diversos models de defensa en les nostres publicacions i, molt destacablement, amb els seminaris que realitzem cada any amb especialistes internacionals. Enguany a més, l’ANC s’ha sumat a la visió realista de les relacions internacionals i hi hem aportat la nostra visió. Continuarem la nostra tasca, i emplacem al Govern de la Generalitat a formular propostes creïbles en política de defensa. De no fer-ho, la comunitat internacional continuarà percebent l’independentisme català com a poc seriós”.