Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Sindicatura de Greuges de Barcelona crea un grup de treball per acompanyar casos d’abús o assetjament a la ciutat

|

- Publicitat -

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha impulsat un grup de treball per acompanyar les víctimes de casos de diversos tipus d’abús o assetjament a la ciutat. Segons ha explicat en declaracions a l’ACN el síndic, David Bondia, els preocupa el fet que hi ha un cert “desamparament” cap a les víctimes que en parlen i per això han tirat endavant un grup amb institucions, moviments socials i professionals de l’advocacia, el periodisme, la psicologia o el món del teatre perquè les persones que han patit abusos o assetjament tinguin un marc de referència. “Un cop fet el pas se’ls ha de donar aixopluc”, afirma. El grup neix, entre altres, després que la sindicatura hagi rebut queixes sobre els abusos a l’Escola Barcelona, destapats pel diari ‘Ara’.

Bondia matisa que la Sindicatura no pot intervenir davant d’un cas judicialitzat però precisament impulsen el grup perquè els preocupa que dels casos que es destapen pocs fan el pas de denunciar-ho al jutjat.

Publicitat

A banda d’acompanyar les víctimes i oferir-los suport, l’objectiu també és tractar les possibles “complicitats” que hi pugui haver des de l’àmbit institucional quan es tracta d’un o diversos casos en el marc d’una institució, com pot ser, per exemple, una escola. “Si ha passat durant tant de temps és perquè la institució no ha fet res”, assenyala. “La idea és que sàpiguen que hi ha un referent a Barcelona i que poden venir a parlar amb nosaltres, que podem demanar explicacions a qui corresponqui sobre què s’ha fet o no s’ha fet”, comenta. Segons ell, els preocupen molt “les omissions i els silencis”.

Els abusos o assetjaments que es preveuen abordar des del grup de treball poden ser diversos, des de l’abús infantil fins a l’assetjament escolar. Un altre dels casos que la sindicatura ha fet seguiment és el cas d’assetjament a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, pel qual va iniciar una actuació d’ofici. Sobre aquest cas concret, la sindicatura s’ha reunit amb la part municipal, que els ha explicat els protocols i com s’estan tractant els casos i resta a l’espera de rebre més informació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut