Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La síndica electoral de l’1-O Tània Verge serà la nova consellera de Feminismes i Igualtat

|

- Publicitat -

Tània Verge serà la primera consellera de Feminismes i Igualtat de Catalunya. Tal i com ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, la que fos una de les síndiques electorals de l’1-O accedirà ara a un dels departaments més innovadors del Govern de Pere Aragonès. El president electe i Esquerra Republicana –a qui correspon proposar el lideratge d’aquesta àrea- han decidit confiar en aquesta catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la UPF per a encapçalar una de les seves conselleries estrella, que ja van anunciar en campanya electoral i que van posar sempre com a condició indispensable en les negociacions amb JxCat.

Verge és directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra i, per tant, coneix la matèria que haurà de tractar. Arriba al Consell Executiu com a independent perquè no milita a ERC, però són els republicans els que posen el seu nom sobre la taula.

Publicitat

Com a síndica electoral de l’1-O va ser encausada, jutjada i posteriorment absolta pels delictes de desobediència i usurpació de funcions dels que se l’havia acusat. La Fiscalia, de fet, va acusar d’aquests delictes a tots els membres de la Sindicatura de l’1-O, i tots ells van sortir-ne indemnes.

Per al departament de Feminismes, algunes travesses havien col·locat la fins ara consellera de Salut, Alba Vergés, per liderar-lo. També havia sonat el nom de la diputada d’ERC Jenn Díaz. Finalment, cap de les dues assumirà aquesta conselleria.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut