Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La síndica d’Aran reclama a Aragonès una relació bilateral “més fluida i dinàmica”

Li ha enviat una carta sol·licitant-li una reunió i que la secretaria de relacions amb l’Aran es consensuiï amb el Conselh Generau d’Aran

Avatar
Agències 25/05/2021
La síndica d'Aran, Maria Vergés, amb alcaldes aranesos i consellers del Conselh Generau, el 16 de desembre del 2020.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha enviat una carta de felicitació al nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la qual sol·licita una entrevista i transmet la voluntat “d’establir, com més aviat possible, una relació bilateral amb el Govern”. “Malauradament, durant els darrers anys, la relació entre tots dos governs no ha estat tan fluida i dinàmica com seria desitjable”, afirma la síndica en la missiva, segons un comunicat del Conselh Generau d’Aran aquest dimarts. En la carta, Maria Vergés explica que un cop s’hagi constituït el Govern, el Conselh Generau té la voluntat d’obrir una nova etapa amb l’executiu català, en la qual es puguin obrir “vies de diàleg i consens, des de la lleialtat i respecte institucional, per afrontar tots els reptes que el nostre territori té per davant”.

La síndica també ha transmès al president la petició que “la figura que ocupi la secretaria de relacions amb l’Aran pugui ser una persona consensuada amb el Conselh Generau d’Aran, i que sigui algú coneixedor de la realitat aranesa i de l’administració de la Generalitat”. El Conselh Generau d’Aran ha avançat que també té previst sol·licitar entrevistes amb les diverses conselleries de la Generalitat per tractar assumptes concrets en relació amb les competències del Conselh Generau d’Aran.