Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024
Edició 2112

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 07 de maig del 2024

La segona edició del ‘Pregunta al president’, l’espai de trobada entre ciutadans i Aragonès, es farà a Bellpuig

El president de la Generalitat respondrà a les preguntes d'una desena de persones d'àmbits i col·lectius diferents

|

- Publicitat -

 

La segona edició del ‘Pregunta al president’, l’espai de trobada entre ciutadans i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es farà a Bellpuig, a l’Urgell, el proper dijous dia 1 de febrer. Es tracta d’un format audiovisual que, tal com expliquen des del Govern, busca “apropar” la figura del cap de l’executiu català a la ciutadania i generar un espai en què la ciutadania pugui traslladar-li les seves inquietuds. Així, en l’edició d’enguany, el president respondrà a les preguntes d’una desena de persones de col·lectius i àmbits diversos amb la voluntat de “generar un debat transversal”. La primera edició, feta el setembre del 2023, es va centrar en els més joves. El programa s’emetrà en directe a les 19 h.

Publicitat

 

Segons ha explicat el Govern, els participants han estat escollits directament per entitats del municipi, de forma autònoma, tot i que preguntaran a títol personal. L’únic requisit que es demana a les entitats és garantir la màxima diversitat i paritat per representar el millor possible el conjunt de cada col·lectiu. Els participants de Bellpuig provenen d’entitats vinculades a l’educació, l’esport, el jovent, l’economia i la gent gran, entre d’altres.

 

‘Pregunta al president’ s’inspira en diferents formats similars a nivell europeu, entre els quals destaca els Bürgerdialoge (diàlegs civils) que se celebren a Alemanya des de fa anys. Van ser freqüents durant el mandat d’Angela Merkel i també els ha mantingut Olaf Scholz amb els Kanzler Gespräch (Conversa del Canceller).

Et pot interessar  Aragonès viatja aquest dimecres a Belfast per reunir-se amb la primera ministra d'Irlanda del Nord
Publicitat

Opinió

Minut a Minut