Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La reunió a tres acaba amb un acord de mínims que podria desencallar l’inici de la legislatura

|

- Publicitat -

Després de la reunió a tres que s’ha fet aquest migdia al Parlament a instàncies de la CUP per intentar refer les negociacions entre ERC i Junts ha reunit representants de les tres formacions i s’ha tancat amb un acord de mínims que podria servir per desencallar l’inici de la legislatura. Els partits independentistes han acceptat els quatre punts que la CUOP ppsava sobre la taula i han subscrit que els resultats del 14-F “brinden a l’independentisme la possibilitat d’obrir un nou cicle per l’alliberament nacional del nostre país”.

Concretament els punts acordats són “sonar una resposta a la crisi social i econòmica que viu el país; construir un mur de defensa dels drets fonamentals i bàsics que tenen un ampli suport per part de la societat catalana i que no caben en el marc de l’Estat”; prendre la iniciativa i convocar una primera reunió de treball per construir un gran Acord Nacional per l’Autodeterminació que vagi més enllà de partits polítics i que agrupi l’àmplia majoria social del país favorable a la solució democràtica que viu el país. Amb el compromís inequívoc que des del diàleg i l’embat democràtic a l’Estat es pugui assolir l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia durant la propera legislatura, i assolir un espai pel debat de l’estratègia independentista més enllà del marc de la governabilitat”.

Publicitat

Ara caldrà veure què passa a partir d’aquesta reunió i aquesta acords i si són suficients per reprendre les negociacions per formar govern.

 

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut