Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La resposta de Cuixart a les desavinences de l’independentisme per la distància que l’ANC marcarà amb els polítics l’11-S

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana que la Diada sigui un “clam serè i nítid” de la voluntat democràtica del poble de Catalunya “d’esdevenir una nació lliure al món”. Ho ha dit en una carta que ha publicat aquest diumenge ‘El Punt’, en què considera que “l’èxit” de la mobilització de l’11 de Setembre “és la millor avantsala a la resposta de la sentència del Tribunal Suprem”. Així mateix, ha fet una crida a la unitat i ha demanat deixar de banda la crispació i apostar pel “respecte i la generositat”. Les paraules de Cuixart arriben després de les desavinences que han sorgit dins de l’independentisme a l’entorn de la unitat estratègica i la distància que l’ANC ha volgut marcar amb els partits i els polítics de cara a la Diada.

“Amics i amigues, us demano que no alimenteu el retret”, ha indicat Jordi Cuixart que ha exigit “serenitat” perquè la Diada torni a mostrar al món la voluntat del poble de Catalunya. Ha recordat la importància de la mobilització d’enguany indicant que “l’èxit de la Diada és la millor avantsala a la resposta de la sentència del TS”. Amb tot, ha advertit que aquesta decisió “en cap cas serà la proclamació de cap derrota sinó un pas més cap a la victòria”.

Publicitat

Així mateix ha reafirmat el seus postulats polítics: “Per dura que pugui ser la sentència tornarem a exercir cadascun dels drets que l’Estat condemni, inclòs el dret a l’autodeterminació, així com cadascun dels drets humans que les Nacions Unides exigeixen al regne d’Espanya que siguin plenament respectats”, ha remarcat. Per això, ha dit, “caldrà tota la determinació del món i també mantenir la coherència en tot moment”.

En aquest sentit ha considerat que “l’únic camí possible per assolir la llibertat d’aquest país és l’acció no-violenta, que és una lluita que demana tanta determinació com persistència en el temps”. També ha apel·lat a la “desobediència civil” i ha dit que aquests són els principals instruments que la societat civil té “per desarmar l’Estat i pressionar els polítics per respectar la voluntat de la ciutadania”.

Crida a la unitat

Cuixart ha recordat que la clau resideix en la unitat i ha rebutjat la confrontació i la crispació: “Ens volen desanimats i rendits, crispats i enfadats entre nosaltres, així que cal recobrar l’empatia i el respecte entre tothom, la generositat i la diversitat com a riquesa, per enfortir precisament la lluita conjunta per l’ambició de futur que compartim”. Així mateix ha valorat que “l’únic camí és fer-ho junts, des del compromís íntim de cadascú amb si mateix”.

Ha demanat no perdre ni un segon “en els cants de sirena sobre indults o una reforma del Codi Penal per tipificar un delicte ara inexistent”. “Res d’això no serà cap solució al contenciós polític que ens ha portat fins aquí”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut