Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La repressió no s’atura: Fiscalia demana 11 anys de presó a 4 joves arran de les protestes postsentència

El mecanisme repressiu de l'Estat espanyol continua treballant contra l'independentisme

|

- Publicitat -

Els resultats de les eleccions municipals a Catalunya, així com municipals i autonòmiques tant a terres dels Països Catalans com a una gran part del territori espanyol, copsen les portades. Tanmateix, un dels fenòmens més patits a Catalunya, la repressió judicial i penal contra els independentistes, no s’atura. Un jove de Masdenverge (Montsià) que va participar en les protestes contra la sentència imposada als líders independentistes per l’1-O s’enfronta a una pena de 4 anys de presó per un delicte de suposats desordres públics, en un judici que té lloc ara mateix a l’Audiència de Barcelona. Tres joves més que van ser detinguts el mateix dia, i que encara estan en procés de judici, s’enfronten a penes de fins a 7 anys de presó.

La Fiscalia ha fet mans i mànigues per fer veure que tots els nois pertanyien a un grup organitzat responsable dels desordres públics viscuts durant un dels dies de manifestació a Barcelona. Els quatre encausats, però, no es coneixien entre ells, tot i que això no ha impedit al ministeri públic demanar-los penes de presó que sumen 11 anys. Tampoc no ha transcendit de quins aldarulls suposadament va participar el jove ebrenc que està sent jutjat aquest dilluns, 29 de maig.

Publicitat

El judici ha mobilitzat un centenar de persones fins a les portes de l’Audiència de Barcelona, una quarantena de les quals venia des de les Terres de l’Ebre, per donar suport a l’encausat. Entitats independentistes i organitzacions com Meridiana Resisteix, el Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre, Alerta Solidària o i el CRD del barri d’Arc de Triomf, s’han concentrat en l’acte de suport al jove represaliat.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut