Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La repressió continua sense aturador: Recurs a l’absolució de Tamara Carrasco

|

- Publicitat -

La Fiscalia ha recorregut al Tribunal Suprem l’absolució de Tamara Carrasco. L’activista de Viladecans, integrant dels Comitès de Defensa de la República, va ser investigada per terrorisme, rebel·lió i sedició. Després que l’acusació i la fiscalia reconsideressin que no hi havia evidències per denunciar-la d’aquests delictes, va ser acusada d’incitació a desordres públics.

Després de ser absolta pel jutjat penal número 5 de Barcelona, en una mostra que les acusacions de la Guàrdia Civil no van poder sustentar, ja que no van poder explicar com va obtenir l’àudio amb la veu de Carrasco, ni que hagués resultat en accions de protesta. Aquest fet és especialment greu, ja que posa de manifest que la Guàrdia Civil podria estar fent seguiments il·legals per motius polítics.

Publicitat

Amb aquesta resolució es vol reobrir el cas, i té com a objectiu atemorir el moviment independentista, així com perseguir Tamara Carrasco per les seves idees. L’Audiència Nacional va imposar a l’activista una mesura cautelar que li impedia sortir del seu municipi i que va perllongar-se durant un any, fins que el jutjat es va fer càrrec del seu cas i va aixecar la mesura cautelar.

Aquest recurs, presentat per la Fiscalia, és un matusser intent de desmobilitzar l’independentisme i un ús instrumentalitzat de les estructures de l’Estat, que insisteixen en el procés judicial, per inculpar a una activista després que hagi estat absolta.

També suposa una voluntat de maquillar amb una pretesa pàtina de justícia, una persecució en tota regla, i un intent d’ocultar la politització de la justícia, que acusa de terrorisme, rebel·lió i sedició i fa el ridícul perquè no pot provar cap d’aquests delictes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut