Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

La reflexió de Carod-Rovira davant la persecució d’Exteriors

“El nacionalisme espanyol no té ideologia social: és transversal de dreta a esquerra”, ha etzibat l’exvicepresident

Àlex Huguet 07/05/2021
Pla mitjà de l'escriptor, filòleg i director de la col·lecció Divèrsia.cat, Josep-Lluís Carod-Rovira, durant la presentació de la nova col·lecció literària de Pagès Editors, a Barcelona, el 10 de setembre de 2019 (Horitzontal)

L’exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha denunciat que el Tribunal de Cuentas espanyol persegueixi, un cop més, l’independentisme o tot allò sospitós de ser-ho. En concret, el Tribunal reclama 4,5 milions per despeses del Diplocat del 2013 al 2017, i en aquest marc ha citat a declarar l’expresident Artur Mas, el president exiliat Carles Puigdemont, així com el pres polític Raül Romeva. En aquest sentit, Carod-Rovira ha titllat aquest fet de “repressió venjativa d’Espanya contra l’independentisme, mani qui mani, depengui de qui depengui la fiscalia”.

En una piulada, l’exvicepresident demana solidaritat amb Exteriors, arribant a la conclusió que “el nacionalisme espanyol no té ideologia social: és transversal de dreta a esquerra”. En definitiva, Carod-Rovira diu que aquest nacionalisme és simplement “espanyol!”.