Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La protesta contra el PSOE i l’amnistia la vigília del debat d’investidur reuneix poc més d’un miler de persones

|

- Publicitat -

La delegació del govern apunta que aproximadament 1.300 persones van concentrar-se al carrer Ferraz de Madrid per dotzena nit consecutiva, a pocs metres de la seu del PSOE, la nit del passat dimarts, 14 de novembre; coincidint amb la vigília del debat d’investidura de Pedro Sánchez, els manifestants han fet una crida: ‘Demà al Congrés’. Han fet consignes de tota mena contra el PSOE, l’amnistia o Puigdemont amb frases com ‘Madrid serà la tomba del sanchisme’ o ‘Puigdemont rater, torna al maleter’. Un grup de persones s’ha situat rere les tanques subjectant nines inflables al crit masclista de ‘no és una seu, és un puticlub’ o ‘aquestes són les ministres del PSOE’. La nit s’ha desenvolupat sense incidents, només s’ha produït un llançament d’una ampolla de vidre a la línia policial.

La Policia Nacional ha tallat el carrer Ferraz quan passaven pocs minuts de les set de la tarda. ‘Puigdemont a presó’, ‘s’ha de cremar la seu de Ferraz’, ‘Sánchez dictador’ o ‘Felip, maçó, defensa la teva nació’ són algunes de les proclames que més s’han corejat la nit abans que comenci el debat d’investidura al Congrés dels Diputats.

Publicitat

Al xamfrà entre el carrer Ferraz i el del Marquès d’Urquijo, els manifestats també han clamat contra el president del Tribunal Constitucional, Conde-Pumpido, Feijóo i el PP, o han dit eslògans racistes com ‘Espanya és cristiana i no musulmana’.

La concentració s’ha repetit les últimes dotze nits per rebutjar l’acord d’investidura de Sánchez, unes protestes que han estat difoses per grups d’extrema dreta.

1.600 agents blindaran el Congrés

Està previst que dimecres a les dotze del migdia comenci la intervenció de Pedro Sánchez a l’hemicicle, i a la tarda, serà el torn per la resta de partits, de major a menor nombre de diputats.

Des d’aquest dilluns, els cossos de seguretat han muntat un dispositiu extraordinari de seguretat al voltant de la cambra baixa. El Ministeri de l’Interior ha informat que es desplegaran 1.600 agents de policia, 600 més que en el ple d’investidura de Mariano Rajoy.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut