Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La proposta de la CUP per les eleccions passa per “bastir una alternativa a JxCat i ERC”

Els anticapitalistes, que també treballen en l’elaboració de llistes, hauran de ratificar el programa amb la militància

Agències 13/10/2020
Pla mitjà de Maria Rovira (CUP) en una atenció als mitjans el 13 d'octubre del 2020. Horitzontal.

La CUP exhibirà aquest cap de setmana la seva proposta política per a les pròximes eleccions arreu del territori. La portaveu del Secretariat Nacional, Maria Rovira, ha explicat que el programa amb què treballen vol “bastir una alternativa als partits del Govern actual”. Consideren que és “absolutament imprescindible” tenint en compte les “contradiccions” i “la realitat de la pandèmia” que hi hagi un canvi i reclamen “revertir el cicle de deteriorament institucional viscut amb JxCat i ERC”. Els anticapitalistes debatran la seva proposta en 24 poblacions en actes oberts a veïns i entitats. De manera posterior, la militància la ratificarà. Paral·lelament, la CUP treballa en les llistes per als pròxims comicis.

A la Jornada ‘Nodes’, entre dissabte i diumenge, els anticapitalistes exposaran la seva proposta, que descriuen com a “ambiciosa” i “sensata” per fer front a la crisi. Debatudes les línies generals, l’obren a la ciutadania perquè “veïns, persones organitzades i col·lectius puguin dir-hi la seva i transformar la proposta”.

Les trobades se celebraran en diferents poblacions, de manera presencial, i abraçaran diversos temes, des de qüestions de “territori, sosteniblitat, mobilitat, serveis públics, drets socials, sobiranies, lluita sindical, drets laborals, alliberament nacional o drets civils i polítics”. “Només a partir de la intel·ligència col·lectiva i la unitat popular podrem conformar una proposta que estigui a l’altura i les necessitats de la gent”, ha argumentat Rovira.

Pel que fa a les llistes, i oberta la possibilitat que repeteixin diputats i exdiputats de la formació, Rovira ha explicat que treballen per fer la millor candidatura. En aquest sentit, ha explicat que parlen amb diputats, exdiputats, i persones “amb una llarga trajectòria dins de moviments populars i de l’esquerra independentista” per aconseguir confeccionar la millor llista que representi aquesta proposta política amb què treballen.

Pel que fa al calendari, la CUP farà el darrer debat aquest cap de setmana, el procés d’esmenes es tancarà amb la votació l’11 de novembre i el 14 de novembre es publicarà la ponència final. El darrer pas, apunta Rovira, serà que sigui “validada a les urnes” el 14 de febrer, quan es preveuen les eleccions.