Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

La presidenta del BCE reconeix que diversos membres han votat a favor d’abaixar els tipus d’interès aquest mes d’abril

L'entitat bancària ha optat per mantenir els tipus en el 4,5%, malgrat que la inflació a l'eurozona s'ha situat en el 2,4% al març, el mínim dels últims 3 anys

|

- Publicitat -

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha reconegut que diversos membres del Consell de Govern de l’entitat han votat a favor d’iniciar la rebaixada en els tipus d’interès aquest mes d’abril. En la roda de premsa posterior a la decisió de l’entitat donada a conèixer aquest dijous -que ha optat per mantenir els tipus en el 4,5%-, la dirigent francesa ha assegurat que “uns pocs membres” han considerat que les dades de què disposaven eren “suficients” per relaxar la política monetària a l’eurozona. Per altra banda, la dirigent francesa ha apuntat que la inflació continuarà fluctuant per sobre el 2% els pròxims mesos i que a partir de la segona meitat del 2025 assolirà l’objectiu del 2% que persegueix el banc central.

En la compareixença, Lagarde no ha volgut especificar quines han estat les veus que s’han mostrat contràries a la decisió de la majoria. En qualsevol cas, el resultat de la votació és un argument més per pensar que el BCE prepara una rebaixa de tipus de cara al juny, ja que la decisió del març passat de mantenir el preu del diner sí que va ser unànime.

Publicitat

De fet, el mateix comunicat del banc central i les posteriors declaracions de Lagarde donen a entreveure canvis en la política monetària en el curt termini. “Si les noves avaluacions sobre perspectives d’inflació demostren que els preus convergeixen cap a l’objectiu de forma sostinguda, seria apropiat reduir l’actual nivell de restricció de política monetària”, resa l’escrit.

Per altra banda, Lagarde ha assenyalat que les previsions de l’entitat apunten a una fluctuació de la inflació per sobre el 2% durant els pròxims mesos i a una estabilització al voltant del 2% durant la segona meitat del 2025. Segons la presidenta del BCE, els principals factors que contribuiran a l’estabilització dels preus seran un creixement moderat dels costos laborals, els efectes de la política monetària de l’entitat i un impacte “cada cop menor” de la pandèmia i la crisi energètica.

Et pot interessar  La inflació augmenta quatre dècimes fins al 3,1% al març a Catalunya per l'encariment de la llum i els carburants
Publicitat

Opinió

Minut a Minut