Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La presidència de Renfe menysprea la Generalitat: “Es posarà a conduir trens?”

|

- Publicitat -

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha qüestionat que el traspàs de Rodalies comporti millores en el servei. “La Generalitat es posarà a conduir els trens?”, s’ha preguntat irònicament i despectivament Táboas en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’.

No només això, sinó que Táboas ha tingut la barra de dir que la línia de trens espanyols té una puntualitat superior al 90%, un percentatge que es troba “molt per sobre” d’altres ciutats d’Europa com Dublín o Lisboa, entre altres. “Renfe té un bon servei si es compara amb qualsevol capital europea”, ha sentenciat Táboas.

Publicitat

En l’intent de justificar-se sobre la gran avaria que es va produir una setmana -tota la xarxa de catalana va deixar de funcionar almenys dues hores- ha defensat que Renfe és l’operadora i presta els serveis que té encomanats, de manera que “moltes vegades” els incidents que ha d’afrontar “no tenen a veure” amb si ho gestiona l’executiu espanyol o la Generalitat.

Per la seva banda, el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, fa mesos que insisteix que vol “gestionar des de la proximitat” el servei de Rodalies. En una entrevista, Puigneró va fixar el debat de política general que se celebrarà del 27 al 30 de setembre com a “data límit” per encarrilar la negociació del traspàs.

Et pot interessar  El Govern demana explicacions a un Centre Català d'Argentina per no atendre una víctima d'abusos sexuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut