Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La presentació del llibre del Consell de la República desborda la llibreria Ona

La presentació del llibre 'De la resistència a la independència: el Consell de la República des de dins', de Gerard Sesé, va aplegar més de 200 persones a la llibreria Ona

|

- Publicitat -

El Consell de la República ha donat el tret de sortida al curs polític presentant el llibre ‘De la resistència a la independència: el Consell de la República des de dins’, en un acte celebrat a la llibreria Ona Llibres que va aplegar més de 200 persones, segons la mateixa organització. El llibre, escrit pel periodista i cap de comunicació del Consell, Gerard Sesé, retrata què és el Consell de la República i per què la institució serà fonamental per culminar la independència, a la vegada que explica la creació i legitimació del Consell, així com l’esforç ingent per “restablir la unitat independentista” entre partits i entitats.

L’acte de presentació del llibre va desbordar la llibreria Ona, i va comptar amb la participació del vicepresident del Consell, Toni Comín; el conseller polític Lluís Llach; Dolors Sabater, Cup-Guanyem i l’autor del llibre Gerard i Sesé i conduït per l’editora i escriptora Iolanda Batallé. A més, hi ha hagut representació institucional del Govern del Consell amb els consellers Toni Castellà i Teresa Vallverdú, i membres de Junts i la CUP (Poble Lliure).

Publicitat

El conseller Lluís Llach, durant el seu torn de paraula, va recordar que “renunciar a la confrontació és renunciar a la democràcia” i, tenint en compte l'”obsessió de l’Estat espanyol amb l’espoliació de Catalunya”, la confrontació “és supervivència”.

Al seu torn, l’exalcaldessa i regidora de la CUP-Guanyem, Dolors Sabater, va reclamar la unitat estratègica comparant-la amb els castells: “Som com una colla castellera, quan fem llenya ens tornem a aixecar”. A més, Sabater va preguntar-se “què millor que tenir una institució fora del país que preserva la república catalana i que preserva el president destituït injustament a l’exili?”, tot lloant el paper ”cabdal” del Consell i ha assegurat que és un ”instrument molt potent”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut