Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La premsa internacional es fa ressò de la majoria independentista del 14-F

|

- Publicitat -

Les principals capçaleres dels diaris més importants del món reiteren el que es va veure durant la nit electoral: A Catalunya hi ha una majoria independentista que eclipsa l’ajustada victòria del PSC.

El Washington Post veu que el resultat confirma que “el sentiment independentista no ha decaigut malgrat l’abast del Coronavirus i la frustrada secessió de l’octubre 2017 que ha deixat diversos líders a la presó”. El The Guardian destaca que “malgrat que la questió independentista s’ha esvait els ultims dos anys per l’escissió dels partits, aquesta han obtingut més de la meitat dels vots, i afegeix els resultats humiliants de PP i Cs“.

Publicitat

El diari alemany Frankfurter Allgemein titula que “els separatistes són líders a Catalunya”, i diu que el més probable és que els separatistes acabin repetint coalició de govern, però tot i això “caldrà que abans superin l’amarga guerra fratricida que hi ha entre ERC i JxCat”. El Die Welt diu que “Els socialistes guanyen, els independentistes mantenen majoria”, i conclou que en aquest cas, el guanyador de les eleccions és també el perdedor.

El francès Le Monde titula “guanyen els socialistes, però els independentistes aconsegueixen la majoria absoluta”, com també l’italià La Stampa: “Els socialistes tornen a guanyar, però el govern serà independentista”, i afegeix que Pedro Sánchez pot somriure però no relaxar-se a Catalunya.

Aquests i altres titulars han estat compartits a la xarxa:

Et pot interessar  Aragonès assegura que la seva continuïtat com a president és la millor garantia per reforçar la taula de diàleg
Publicitat

Opinió

Minut a Minut