Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

La pregunta d’Iñarritu al Defensor del Pueblo que blanqueja l’espionatge

El diputat de Bildu fa pujar els colors a Ángel Gabilondo per no investigar tots els casos: “La resta d’intercepcions a independentistes les ha investigat o passa?”

Redacció 19/05/2022
Angel Gabilondo, nou "defensor del pueblo"

El Defensor del Pueblo no ha sorprès ningú amb les seves conclusions davant les investigacions de l’espionatge a l’independentisme, i aquest dimecres assegurava que no hi veia “cap irregularitat”.

La sorpresa és nul·la per tot el sector independentista, incloent-hi el diputat de Bildu al CongresoJon Iñarritu, que davant aquest blanqueig del Defensor del Pueblo, que va dir que l’espionatge amb Pegasus es va fer “conforme a la llei”, li ha buscat les pessigolles per la seva manca de feina d’investigació, ja que les conclusions d’Ángel Gabilondo són pel que fa a una vintena de mòbils que va admetre el CNI, però passa per alt un munt de casos implicats.

En aquest sentit, Iñarritu ha estat ben clar en una piulada dirigida a Gabilondo: “Les altres 47 ointercepcions a independentistes les ha investigat o passa?”. El diputat també li ha retret al Defensor del Pueblo que no es denunciï que hi hagi autoritzacions per raons polítiques i “sota circumstàncies inversemblants”.