Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

La por dels comuns es manifesta a Catalunya després de la davallada de les confluències de Podem a Euskadi i Galícia

Mena s’aferra a fer pinya amb les forces progressistes per sobreviure a les pròximes eleccions

Agències 13/07/2020
Pla mitjà del portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, en roda de premsa a la seu dels comuns. 29 de juny del 2020. (Horitzontal)

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha reivindicat el seu espai polític com a “alternativa real” al Govern actual i s’ha distanciat dels resultats que les confluències de Podem han obtingut a les eleccions basques i gallegues d’aquest diumenge. En una roda de premsa, Mena ha assegurat que les situacions de Galícia i el País Basc “no es poden comparar” amb Catalunya. Galícia en Comú va perdre la representació al Parlament de Galícia i Elkarrekin Podemos va passar de tenir 11 diputats a 6.

“Cal fer una reflexió tant a Galícia com al País Basc perquè han guanyat els que sempre guanyen”, ha dit aquest dilluns el portaveu dels comuns, que ha reclamat “una col·laboració estreta entre les forces progressistes perquè si no sempre acaben guanyant els mateixos”. Per a Mena, “la crisi de l’estat de les autonomies segueix oberta” i “només es trencarà si ve de la mà d’un govern progressista al conjunt de l’Estat”.