Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La policia espanyola sense vergonyes: Una associació de la Guàrdia Civil reclamarà al TSJC que s’executi del 25%

|

- Publicitat -

L’Associació Professional de la Guàrdia Civil (JUCIL) presentarà aquest dilluns un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per reclamar que es faci complir la sentència del 25% de castellà a tots els centres escolars. “Han transcorregut sobradament els terminis previstos i resulta notori i evident que l’administració catalana no ha complert ni té la intenció de complir la sentència”, ha afirmat la secretària general de JUCIL a Catalunya, Milagros Cívico, que compta amb el suport de les associacions Convivència Cívica Catalana i Hablamos Español. De fet, la JUCIL sol·licitarà una indemnització de 450 euros per trimestre a cada guàrdia civil o policia afectat per la no aplicació de la sentència “en concepte de dany moral”.

L’associació majoritària de la Guàrdia Civil també demanarà al TSJC que insti personal i individualment a tots els directors de les escoles de Catalunya “a complir la sentència en els seus estrictes termes a partir del següent trimestre, i amb totes les prevencions corresponents”. La JUCIL es considera legitimada per presentar el recurs ja que els membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat tenen reconegut “el dret a la conciliació de la vida laboral i familiar, per ser pares de nens i joves en edat escolar” i que poden estar destinats a qualsevol municipi de Catalunya.

Publicitat

“En la situació actual es dificulta poder traslladar les seves famílies a Catalunya, per no tenir a la seva disposició centres educatius on poder educar els fills conforme a la legislació vigent, un fet que atempta clarament contra el seu dret a la conciliació familiar”, ha apuntat Cívico. “Per tant, això obliga a executar la resolució del 25% de castellà al sistema educatiu sencer, en ser impossible individualitzar l’execució en un centre educatiu concret”, ha conclòs la secretària general de JUCIL.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut