Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

La policia espanyola i la Guàrdia Civil ocupen Andorra per la cimera iberoamericana

S’hi han desplegat prop de 234 agents que vetllaran amb la policia andorrana per la seguretat de l’esdeveniment

Avatar
Agències 19/04/2021
Agents de la policia espanyola participant en el dispositiu de seguretat de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern que se celebra a Soldeu.

Uns 150 agents de la policia espanyola i 84 més de la Guàrdia Civil estan desplegats a Andorra per participar en el dispositiu de seguretat de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. Aquests col·laboren estretament amb els efectius del Principat i d’entre les seves funcions hi ha les de protegir les personalitats i delegacions que assisteixen a l’esdeveniment, a més de la cobertura de seguretat en els llocs on es duen a terme els actes programats, els allotjaments i els itineraris que s’utilitzin, segons han explicat des de la policia espanyola en un comunicat. En el cas de la Guàrdia Civil, el desplegament va començar dissabte passat i també inclou agents per reforçar la seguretat a la zona fronterera amb l’Alt Urgell.

Al dispositiu hi intervenen agents de la Unitat Central de Protecció, Brigada de Proteccions Especials, Guies Canins, Armament, Telecomunicacions, Automoció i Informació de la policia espanyola. Pel que fa a la Guàrdia Civil, els efectius són de l’Agrupació de Reserva i Seguretat, del Grup d’Acció Ràpida i de la Unitat d’Intervenció Ràpida, entre d’altres. En el cas de la frontera, s’hi sumen agents de les unitats de Seguretat Ciutadana, Fiscal i de Fronteres, Servei Aeri i la Unitat Territorial de la Comandància de Lleida.