Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La policia espanyola i la Guàrdia Civil ocupen Andorra per la cimera iberoamericana

|

- Publicitat -

Uns 150 agents de la policia espanyola i 84 més de la Guàrdia Civil estan desplegats a Andorra per participar en el dispositiu de seguretat de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern. Aquests col·laboren estretament amb els efectius del Principat i d’entre les seves funcions hi ha les de protegir les personalitats i delegacions que assisteixen a l’esdeveniment, a més de la cobertura de seguretat en els llocs on es duen a terme els actes programats, els allotjaments i els itineraris que s’utilitzin, segons han explicat des de la policia espanyola en un comunicat. En el cas de la Guàrdia Civil, el desplegament va començar dissabte passat i també inclou agents per reforçar la seguretat a la zona fronterera amb l’Alt Urgell.

Publicitat

Al dispositiu hi intervenen agents de la Unitat Central de Protecció, Brigada de Proteccions Especials, Guies Canins, Armament, Telecomunicacions, Automoció i Informació de la policia espanyola. Pel que fa a la Guàrdia Civil, els efectius són de l’Agrupació de Reserva i Seguretat, del Grup d’Acció Ràpida i de la Unitat d’Intervenció Ràpida, entre d’altres. En el cas de la frontera, s’hi sumen agents de les unitats de Seguretat Ciutadana, Fiscal i de Fronteres, Servei Aeri i la Unitat Territorial de la Comandància de Lleida.

Et pot interessar  Més espionatge: els Mossos i la policia espanyola tenien una llista amb dades de més de 50.000 socis de l'ANC
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió