Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La policia espanyola discrimina el català sense miraments i denuncia dues vegades un professora

Les denúncies són un clar exemple de rebequeria de nen petit per part dels agents, que consideren que “se’ls va faltar al respecte” només pel fet de parlar en català

Redacció 06/03/2022
Imatge d'arxiu d'un Policía Nacional

Una professora va anar a la comissaria de Terrassa aquest divendres i es va dirigir als agents de la policia espanyola en llengua catalana, i només amb això, la policia ja n’ha tingut prou per denunciar-la, i no només una, sinó dues vegades. En una piulada que va fer la Plataforma per la Llengua, va denunciar el cas de discriminació lingüística brutal per part dels agents.

D’entrada, la policia va demanar a la dona que s’identifiqués, ja que era catalana però amb arrels marroquines, i en fer-ho, ells van respondre amb orgull “no hem d’entendre el català”. La professora, que és experta també en castellà, francès i àrab, els va parlar en diverses llengües, i quan els agents se’n van cansar, la van acabar denunciat dos cops per “faltar-los al respecte”. Una rebequeria de nen petit que només fa que augmentar el ridícul de la policia.