Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La policia espanyola aprofita el caos a Ceuta per expulsar gent sense papers de la ciutat

Diverses ONG denuncien “caça de migrants” per part de la policia i asseguren que el Ministerio del Interior oculta dades d’aquestes deportacions

Redacció
Redacció 21/05/2021

Els cossos policials espanyols estan aprofitant el caos a la frontera de Ceuta amb el Marroc per a recorrer la ciutat expulsant de males maneres les persones que hi pugui haver sense papers. Una denunciant catalana de l’ONG No Name Children critica durament la “caça de migrants”. En unes declaracions a Rac 1, assegura que la policia “és un perill”, i posa l’exemple de la detenció fallida del que va resultar ser un veí d’un barri de Ceuta. “Sort d’unes veïnes que van dir-ho al policia”, ha dit.

La denunciant trasllada la por “que estigui començant una cacera de persones per portar-les al Marroc sense cap mena de mirament”. A més, segons el mateix mitjà, les ONG denuncien, a banda de l’abús policial, que el Ministerio del Interior espanyol està ocultant dades sobre totes les operacions que comprenen aquest tipus de deportacions, que han resultat amb l’expulsió de milers de persones alhora.