Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La policia científica, incapaç de desemmascarar els feixistes que van enviar una carta amenaçant Iglesias

El cos policial espanyol veu impossible identificar els autors de les cartes que van rebre diferents polítics espanyols durant la campanya electoral de les eleccions de Madrid

Redacció
Redacció 06/07/2021
Fernando Grande Marlaska i Pablo Iglesias en una foto al Senat.

Sembla que la policia nacional espanyola dedica tots els seus esforços en causes que consideren importants com ara perseguir l’independentisme a base d’espionatges i de detencions, però alhora de la veritat, de perseguir els individus perillosos, els costa massa. Un article del diari Pública explica aquest dimarts que la policia científica no pot identificar els feixistes que s’amaguen darrere les polèmiques cartes amenaçadores que van rebre membres del Gobierno en plena campanya electoral per les eleccions de Madrid, com és el cas de Pablo Iglesias, que va rebre un sobre on hi havia bales de fusell i una nota que l’amenaçava de mort.

Público ha revelat que l’informe de la Comissaria científica de la policia nacional diu que “no hi ha indicis” que permetin identificar els responsables d’aquestes cartes. Han esgotat totes les vies: el servei d’armament diu que no es pot saber la propietat de les bales per molt que s’analitzi l’any que van ser comprades. Per acabar-ho d’adobar, un “error humà” d’un departament de Correus també ha impedit conèixer a quina bústia van ser dipositades les cartes. Una investigació morta.