Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La polèmica no té aturador: Alsina retreu a Rufián que se sumi a la campanya de la “caverna mediàtica” contra Puigdemont

Carrizosa posa cullerada i insta la consellera a seguir ERC i “desmarcar-se” de la via de l’expresident amb els suposats contactes russos

Agències 22/03/2022

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha retret al portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, que s’afegeixi a la campanya de la “caverna mediàtica” contra l’expresident Carles Puigdemont. “També és intolerable que representants institucionals de l’independentisme se sumin a aquesta campanya responent a una pregunta intencionada d’un periodista d’extrema dreta condemnat per inventar-se entrevistes i coaccions”, ha afirmat des del ple del Parlament. Unes paraules que han provocat l’aplaudiment de diputats de Junts. En el marc de la interpel·lació, el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, havia instat la consellera a “desmarcar-se”, tal com ha fet ERC, dels contactes russos de l’entorn de Carles Puigdemont.

Les polèmiques declaracions de Rufián sobre els “senyorets que fan de James Bond” referint-se als contactes russos de l’entorn de Puigdemont continuen portant cua i arriben al ple del Parlament. Alsina ha carregat contra Carrizosa per fer seguidisme de la caverna mediàtica i d’una informació que, segons diu, surt de les “clavegueres de l’Estat”. Però la consellera també ha apuntat contra Rufián dient que els seves paraules són “intolerables i poc acceptables”. Unes paraules per les què el portaveu d’ERC al Congrés va demanar disculpes per les formes però no pel fons.

En el seu torn de rèplica, Carrizosa ha assenyalat que quan la consellera ha criticat Rufián només han aplaudit diputats de Junts i no d’ERC.