Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel destaca el ressò mediàtic “sense precedents” de la detenció

L’organització creu que l’Estat ha comès “un error molt greu” i que la població estarà més mobilitzada

Agències 16/02/2021
El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut el 16 de febrer del 2021 (horitzontal)

La Plataforma Llibertat Pablo Hasel ha valorat positivament el ressò mediàtic “sense precedents” que ha tingut la detenció del raper aquest dimarts, després d’haver estat tancat durant gairebé tot un dia a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. Així, un dels membres d’aquesta organització, David Martín, creu que aquesta imatge “ha fet mal a l’Estat” i que aquest ha comès “un error molt greu” perquè, ha afegit, s’ha generat “l’efecte contrari al que pretenien” entre la població, que ara participarà en les múltiples manifestacions convocades per denunciar els fets. A més, ha lamentat que aquesta “mostra gràfica” es una constatació, al seu parer, d’una manca de “llibertats i democràcia”.

Martín ha explicat que no imaginaven que la detenció de Hasel pogués tenir aquest seguiment per part dels mitjans de comunicació, entre els quals n’hi ha de caire internacional. En aquest sentit, tot i lamentar el seu arrest, creu que “molta gent despertarà i començarà a moure’s” per denunciar aquests fets. També ha afirmat que la situació del raper demostra, en la seva opinió, que hi ha una manca de drets fonamentals com ara el de la “llibertat d’expressió”.

El membre d’organització ha titllat de “situació difícil” la que s’ha viscut a la Universitat de Lleida en els moments previs a la detenció de Pablo Hasel. “Ningú podia dir com la gent havia de respondre davant l’agressió i la violència que suposa que vingui la policia armada”, ha assegurat Martín, que ha detallat que les persones que estaven tancades al Rectorat amb ell han muntat barricades per retardar l’arrest del raper. Tot i això, ha evitat valorar les destrosses que ha patit l’edifici.