Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Plataforma 3 d’Octubre denuncia a la Prefectura Superior de Policia que la repressió “continua existint”

|

- Publicitat -

La Plataforma 3 d’Octubre (P3O) s’ha concentrat per fer una fotografia de protesta davant de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i ha recordat que la repressió al país “continua existint”. “En aquests moments la repressió es dona en tres nivells: social, polític i sindical, que és el que pateixen els afiliats a molts sindicats que es troben en situacions bastant greus”, ha sostingut el portaveu, Jordi Gassiot.

Per això, l’entitat reivindica “entrar en una fase proactiva” i exigeix als governs català i espanyol “respostes i propostes de futur”. “Que la repressió no esdevingui una forma de gestió i d’administració pública”, ha reclamat el portaveu.

Publicitat

L’organització, formada per diferents entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats, critica que la repressió es troba dins els executius i que, en el cas català, es multiplica per dos. “Patim la repressió de l’executiu espanyol i també en moltes ocasions del govern català, que continua perseguint activistes i posant denúncies per temes de repressió política i sindical”, ha criticat el portaveu.

Gassiot també ha criticat que hi hagi “algunes actuacions policials amb un gran nivell de violència patida pels activistes, pels afiliats i pels militants dels moviments socials i sindicals”.

Un debat sobre la vaga general

La P3O organitza demà dilluns 3 d’octubre a la Universitat de Barcelona una jornada de debat sobre les reivindicacions que van provocar la vaga general del 3 d’octubre del 2017.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut