Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La petició socialista queda enterrada i Puig podrà participar telemàticament a la CAI

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament decideix que és imprescindible comptar la veu del diputat de JxCat Lluís Puig, i per tant, podrà continuar participant telemàticament a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI). Així mateix, els membres de la Mesa han rebutjat la petició de reconsideració dels socialistes contra l’acord que avalava celebrar comissions híbrides.

La Mesa va pactar dimarts –amb els vots de JxCat i la CUP, l’abstenció d’ERC i els vots en contra del PSC- permetre celebrar les comissions de forma híbrida, tot i l’informe en contra dels lletrats. La mesa, a primera hora d’aquest dijous, ha admès a tràmit la petició de reconsideració del PSC. Després, s’ha reunit la Junta de Portaveus i, finalment, la Mesa s’ha tornat a reunir i ha tombat la petició. El diputat juntaire ho ha celebrat en una piualada: “A punt per fer la feina com a Diputat de Junts al Parlament” i ha afegit “A veure que ens depara”.

Publicitat

A l’inici de la sessió, el president de la comissió, el diputat socialista Jordi Terrades, ha expressat la seva disconformitat amb la decisió de la Mesa.

La Mesa també ha rebutjat una petició de reconsideració de Vox que anava en la mateixa línia. En aquest cas, la petició demanava que s’avalués el codi ètic pel cas de Lluís Puig, però aquesta part de la demanda no s’ha arribat a admetre a tràmit.

Et pot interessar  Puigdemont confia que la sentència del TJUE sobre grups identificables afavorirà altres col·lectius
Publicitat

Opinió

Minut a Minut