Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La participació a les eleccions puja més de quatre punts a Galícia i en baixa un al País Basc en comparació amb el 2016

|

- Publicitat -

El primer balanç de participació de les eleccions d’aquest diumenge 12 de juliol mostren un augment dels votants a Galícia (+4,41 punts) i un descens dels participants al País Basc (-1,26 punts) en comparació amb els comicis del 2016. En total, a les 12 del migida el 19,42% de gallecs i els 14,14% de bascos havien dipositat el seu vot en un col·legi electoral. A Galícia, els ciutadans han anat a votar especialment a Pontevedra, amb un augment de 5,64 punts percentuals en comparació amb el balanç de fa quatre anys. La resta de territoris gallecs també han vist una pujada del nombre de votants en aquestes eleccions. A la Corunya, l’increment ha sigut de 4,09 punts, a Ourense de 3,46 punts, i a Lugo de 3 punts.

En canvi, totes les províncies basques han notat una caiguda de la participació, sobretot Guipúscoa, amb un descens de 2 punts en relació amb els comicis del 2016. A Biscaia i a Àlaba també s’ha registrat una disminució del nombre de participants amb una baixada d’1 i de 0,41 punts, respectivament.

Publicitat

Els col·legis electorals de Galícia i el País Basc estan oberts des de les 9.00 hores del matí. Bascos i gallecs estan cridats a les urnes per escollir els respectius parlaments i, en conseqüència, el seu futur govern a cada territori. Aquestes són les primeres eleccions que se celebren a l’Estat després de declarar-se la pandèmia pel coronavirus i convivint encara amb la covid-19. De fet, no podran anar a votar les persones positives de covid-19. Tots dos executius ja van haver d’ajornar els comicis pel confinament, que estaven previstos per al passat 5 d’abril. Els resultats de les eleccions es coneixeran a partir de les 20.00 hores, quan tanquin els col·legis electorals dels dos territoris.

Et pot interessar  Ayuso dona les gràcies a Galícia per "salvar Espanya" de la "destrucció nacional"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut