Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La pagesia de la demarcació de Lleida carrega contra Mascort i avisa que tallaran les carreteres “fins que faci falta”

|

- Publicitat -

La pagesia de la demarcació de Lleida manté els talls en una desena de carreteres en la segona jornada de protestes. Són prop d’una desena de vies afectades, entres les quals l’A-2 a Soses i a Tàrrega i l’AP-2 a Aitona. Al tall de la capital de l’Urgell s’hi mantenen encara centenars de tractors i els agricultors avisen que s’hi quedaran “fins que faci falta” i vegin concretades les seves reivindicacions. Els manifestants també han carregat contra el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, per no haver assistit dimarts a la reunió amb els convocants de la plataforma Revolta Pagesa. “Ens va fer un lleig molt gran”, ha criticat Santi Cabestany, agricultor de Nalec.

Centenars de tractors bloquegen encara l’A-2 al seu pas per Tàrrega, tot i que el nombre de tractors ha anat a la baixa respecte els de dimarts. Alguns dels manifestants han explicat que han fet torns durant la nit per anar a casa a descansar, mentre que d’altres s’han quedat a dormir a les cabines dels tractors o als remolcs. “No és la primera vegada que dormim als tractors, som supervivents i ens adaptem a allò que convingui”, ha explicat el pagès de Beilanes, Rafael Piqué.

Publicitat

Els manifestants avisen que mantindran el tall “fins que faci falta” i “els polítics es comprometin una mica” en solucionar les demandes del sector. “Vam venir ahir i ens quedarem fins que faci falta per defensar els nostres drets perquè ja està bé de treballar amb els mateixos preus de fa 30 anys”, ha dit per la seva banda Marc Capdevila, veí de Vilanova de Bellpuig.

A banda dels talls a l’AP-2 i a l’A-2, aquest dimecres continuen també les protestes a diferents vies, segons ha informat el Servei Català de Transit. Es tracta de l’A-22 i N-240 a Almacelles, a l’N-230 a Alfarràs, la N-260 i N-230 a les Bordes, la C-14 a Bassella, Ponts i Tàrrega, l’LL-12 a Albatàrrec i l’L-303 a Plans de Sió.

Et pot interessar  El Parlament aprova el decret per garantir 145,2 MEUR en inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut