Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La nova iniciativa del circ de Cs: Suprimir la diferència entre nacionalitats i regions

|

- Publicitat -

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, no se n’ha pogut estar i ha demanat, des de Sevilla, una reforma de la Constitució; una nova iniciativa que portaran al Congreso.
Cs proposa que l’article segon digui que “la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, nació de ciutadans lliures i iguals, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols integrada per 17 comunitats autònomes i dues ciutats autònomes”.

Arrimadas sosté que l’article segon de la Constitució ha esdevingut “un subterfugi” per “debilitar i fragmentar” l’Estat i que posa en qüestió que Espanya sigui “un país democràtic de lliures i iguals”. La presidenta de la formació espanyolista ha definit la seva idea com a “una iniciativa valenta i reformista”, que vol garantir que “Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals, que es configura en 17 comunitats i 2 ciutats autònomes” i on no hi ha el que ella denomina ni ciutadans ni territoris de primera o de segona.

Publicitat

El nou redactat, segons Arrimadas, busca garantir que la Constitució no permeti fer “interpretacions interessades que busquen justificar l’existència de territoris de primera i de segona”. Cal recordar que la formació espanyolista no tenen representació al Congreso.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut