Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La nova iniciativa del circ de Cs: Suprimir la diferència entre nacionalitats i regions

La líder de la formació espanyolista ha manifestat que si no es produeix un canvi a la Constitución continuarà havent-hi “territoris de primera i de segona”

Redacció 23/05/2022
La presidenta estatal de Cs, Inés Arrimadas, al faristol del Parlament el 7 de setembre de 2020 (Horitzontal)

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, no se n’ha pogut estar i ha demanat, des de Sevilla, una reforma de la Constitució; una nova iniciativa que portaran al Congreso.
Cs proposa que l’article segon digui que “la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, nació de ciutadans lliures i iguals, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols integrada per 17 comunitats autònomes i dues ciutats autònomes”.

Arrimadas sosté que l’article segon de la Constitució ha esdevingut “un subterfugi” per “debilitar i fragmentar” l’Estat i que posa en qüestió que Espanya sigui “un país democràtic de lliures i iguals”. La presidenta de la formació espanyolista ha definit la seva idea com a “una iniciativa valenta i reformista”, que vol garantir que “Espanya és una nació de ciutadans lliures i iguals, que es configura en 17 comunitats i 2 ciutats autònomes” i on no hi ha el que ella denomina ni ciutadans ni territoris de primera o de segona.

El nou redactat, segons Arrimadas, busca garantir que la Constitució no permeti fer “interpretacions interessades que busquen justificar l’existència de territoris de primera i de segona”. Cal recordar que la formació espanyolista no tenen representació al Congreso.