Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La NASA acusa Rússia de cremar el gas que hauria d’enviar a Europa

|

- Publicitat -

La NASA acusa Putin de cremar desmesuradament tot el cas que no vol enviar a Europa per les sancions imposades davant la guerra d’Ucraïna i per facilitar armes al país envaït. De fet, Moscou ha reduït de forma abismal el subministrament del gas que arriba a Europa, des de l’inici de la guerra només arriba el 20%; fet que està desencadenant una crisi de subministrament.

La notícia l’ha tret a la llum la NASA, després que hagi observat flames molt grans procedents d’una estació compressora de gas a la frontera amb Finlàndia. L’estació Portovaya és el punt de partida del Nord Stream 1, on el gas natural rus es comprimeix i s’envia a través de la canonada pel Mar Bàltic fins que arriba a Lubmin; Alemanya. Aquesta estratègia de Putin té la intenció de fer xantatge a Europa i evitar així que continuï recolzant a Ucraïna.

Publicitat

A més, cal recordar que des de l’inici de les restriccions de subministrament, la NASA no havia enregistrat incendis regulars a l’estació compressora, però des d’aleshores, les flames han anat variant cada dia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut