Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La Moncloa rebutja el ‘cara a cara’ de Sánchez amb Puigdemont: “El candidat és Illa”

Fonts del govern espanyol afirmen que Sánchez manté la voluntat de reunir-se amb Puigdemont un cop s'aprovi l'amnistia

|

- Publicitat -

La Moncloa ha rebutjat aquest dimarts la celebració d’un debat ‘cara a cara’ entre el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, tal com ha proposat el candidat de Junts en una entrevista a Rac1. Fonts de l’executiu espanyol han recordat que aquestes són unes eleccions a Catalunya, i “el candidat (del PSC) és Illa”. Les mateixes fonts han apuntat que el president espanyol manté la voluntat de celebrar la reunió amb Puigdemont que el propi Sánchez va anunciar al desembre, tot i que la situen ja un cop finalitzi la tramitació de la llei d’amnistia.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha esquivat fer cap valoració sobre l’anunci de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont sobre el seu retorn per al debat d’investidura després de les eleccions del 12-M.

Publicitat

“El govern d’Espanya parla als ciutadans d’aquest país, als catalans i les catalanes, i portem des del primer dia plantejant mesures per millorar la convivència, i adoptant decisions que milloren la vida dels catalans”, ha dit. Ha posat com a exemple la inversió de 176 milions d’euros aprovada aquest dimarts per a la transformació de l’Estació de Sants de Barcelona.

També ha esquivat una pregunta sobre la possibilitat que Puigdemont abandoni la política si no és investit president. “Sobre la decisió personal de Puigdemont, com de qualsevol altre dirigent polític, no he de fer cap valoració”, i tinc “el màxim respecte al que cadascú decideixi en un futur sobre la seva pròpia trajectòria política”.

Et pot interessar  Hazte Oír presenta també una querella contra Begoña Gómez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut