Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Moncloa llança la pilota de foc als governs: “No han de ser els partits qui trobin una data per la taula de diàleg”

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha recordat aquest divendres que seran els governs, i no els partits, els que fixaran la data de la taula de diàleg. Preguntada per les manifestacions dels comuns, Jessica Albiach, que ha assenyalat que se celebraria abans de Setmana Santa, Rodríguez ha destacat que aquesta és una taula “entre governs”, i per tant “serem nosaltres els que els comentem i compartim les decisions sobre quan se celebrarà”. Ara mateix, segons Rodríguez, el govern espanyol centra la seva prioritat “en la recuperació” i el desplegament dels fons europeus.

En tot cas, Rodríguez ha afirmat que la taula de diàleg “se celebrarà”, perquè el govern espanyol i el de la Generalitat “tenen la determinació” de reunir-la perquè entenen que “això és bo per a Catalunya en la seva relació amb el conjunt d’Espanya” i també és bo –ha afegit- “el diàleg entre catalans”. “Estem segurs que podrem avançar en les pròximes setmanes i quan es vagin ajustant els temes i les dates ho explicarem”.

Publicitat

Respecte a la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat d’aquest divendres, Rodríguez ha explicat que és una cita “molt treballada” per part dels equips dels dos executius. “Seguir que avançarem perquè hi ha huna tasca prèvia i contundent i segur que serà una reunió positiva per a la recuperació de la normalitat entre les dues institucions i també serà interessant per als catalans que veuran respostes d’alguna de les seves demandes i preocupacions”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut