Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La Moncloa insisteix que mantindrà el full de ruta a Catalunya i complirà els acords amb Junts i ERC

Subratlla que el "full de ruta del govern d'Espanya respecte a l'agenda de convivència amb Catalunya és "un full coherent des del primer dia"

|

- Publicitat -

La nova portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha reiterat la intenció de l’executiu espanyol de mantenir el “full de ruta” respecte a Catalunya, independentment de les resolucions de l’Audiència Nacional i la ferma oposició del PP a la llei d’amnistia. Així, la portaveu ha insistit que, després d’haver adoptat “mesures que clarament i objectivament han millorat la convivència a Catalunya”, volen “seguir transitant aquesta senda perquè els problemes polítics es resolguin des de la política“.

Abordant les noves taules de negociació pactades entre el PSOE, Junts i ERC, Alegría ha recordat que són taules “entre partits”, però “lògicament el que s’acorda, i a més de forma clara, pública i transparent, es compleix”. Sobre la llei d’amnistia i sobre el nou intent repressor del magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón de demanar a Suïssa que localitzi la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en el marc de la causa del Tsunami Democràtic, ha reiterat el “respecte a la divisió de poders i a les resolucions judicials“.

Publicitat

No obstant això, Alegría també ha subratllat que el “full de ruta del govern d’Espanya respecte a l’agenda de convivència amb Catalunya és “un full coherent des del primer dia“. “Hem apostat per aquesta via des del 2018, i és el camí que seguirem transitant”, ha dit.

D’altra banda, Alegría ha adreçat la iniciativa del PP contra l’amnistia a Europa, afirmant que els populars estan “en el seu dret de proposar al Parlament Europeu el debat sobre l’amnistia”, però ha insistit que “la llei d’amnistia és una llei plenament constitucional“. En aquest marc, ha celebrat que la Mesa del Congrés fes ahir “el primer pas” per a la tramitació de la llei amb l’aval dels lletrats de la cambra, “i a partir d’aquí s’obrirà un debat amb les forces parlamentàries”.

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut