Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

La Moncloa i la Zarzuela treballen plegats per blanquejar Felipe VI davant els draps bruts del seu pare

Es confirma que les paraules de Pedro Sánchez, que va definir els escàndols del borbó com a “pertorbadores”, van ser fruit d’un pacte entre les dues institucions

Redacció
Redacció 15/07/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, saludant el rei Felip VI en el marc de la ronda de consultes sobre la investidura, l'11 de desembre de 2019 (horitzontal)

La Moncloa i la Zarzuela ja treballen perquè en els pròxims dies, Felipe VI faci un nou gest per distanciar-se del seu pare davant l’allau d’escàndols que diàriament taquen la imatge de la monarquia corrupta espanyola. Segons explica aquest dimecres La Razón, el cap de gabinet de Pedro Sánchez, Iván Redondo, i el cap de protocol de la casa del rei, Alfredo Martínez, estan treballant plegats per mirar de dibuixar un nou tallafocs per evitar que s’empastifi encara més el monarca actual. El mitjà confirma doncs, que les paraules que Sánchez va utilitzar la setmana passada per blanquejar Felipe VI, que qualificaven les informacions sobre el rei emèrit de “pertorbadores” i “inquietants”, no van ser improvisades, sinó fruit d’un pacte entre les dues institucions.

Entre les possibles opcions que triaran la Moncloa i la Casa Reial, la que guanya més pes és la d’expulsar el borbó Juan Carlos I de la Zarzuela. I mentrestant, el Gobierno continua negant una comissió d’investigació als partits realment progressistes que així ho demanen reiteradament al Congrés, com és el cas dels partits independentistes.