Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La Moncloa, enrocada a negar un referèndum defensant que Catalunya ja no és com al 2017

La ministra de Justícia, Pilar Llop, insisteix que "un referèndum d'aquestes característiques, independentista, no té cabuda a la Constitució"

|

- Publicitat -

El govern espanyol del PSOE ha tornat a deixar ben clar que no dona suport a la proposta del president català, Pere Aragonès, per tal d’assolir un referèndum pactat a través de l’Acord de Claredat, i que manté la seva postura enrocada en defensar que la Catalunya actual “ja no és el mateix que la del 2017”. Així mateix s’ha expressat la ministra de Justícia, Pilar Llop, en una entrevista a ‘Onda Cero’ quan ha estat preguntada per l’últim moviment del president de la Generalitat, que ahir mateix insistia a la Moncloa per trobar una solució al conflicte català, malgrat la flagrant negativa del govern espanyol.

Publicitat

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha tancat la porta de nou al full de ruta plantejat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegurant que “no té recorregut” i insistint que “un referèndum d’aquestes característiques, independentista, no té cabuda a la Constitució”. La titular ha volgut aleshores treure pit del suposat diàleg i convivència que ha promogut el PSOE, recordant la reforma del Codi Penal o els indults, per tal de reiterar que la Catalunya actual “ja no és el mateix que la del 2017”.

Concretament, la ministra ha dit que el govern espanyol ha fet “esforços, amb el desgast que hagi suposat, per recuperar els ponts, el diàleg i la convivència i la concòrdia a Catalunya”. Segons Llop, la convivència ha millorat gràcies als indults, defensant que aquests “han facilitat i han generat concòrdia”, i que mentre es tramitaven, es va registrar un descens dels delictes d’odi.

La ministra de Justícia també ha defensat la derogació del delicte de sedició i els indults als condemnats pel procés independentista. Segons Llop, “el delicte de sedició estava obsolet al Codi Penal” i “calia modernitzar-lo” per “equiparar-nos a altres codis europeus”. “El president del govern des del principi ja va dir que es modificaria el delicte de sedició. El seu compromís era el de la convivència per a Catalunya, i jo me n’alegro pels catalans i per Espanya”, ha dit.

Et pot interessar  Raquel Sánchez s'espolsa les responsabilitats i acusa Aragonès d'"utilitzar" la incidència a l'R2 Sud per fer campanya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió