Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La ministra espanyola de Transports treu ferro a l’accident de Montcada i demana no barrejar-lo amb la gestió de Rodalies

|

- Publicitat -

La ministra espanyola de Transports, Raquel Sánchez, ha tret ferro a l’accident ferroviari ocorregut a Montcada (Vallès Occidental) aquest matí, del qual han resultat ferides lleus 155 persones, assegurant que els trens “funcionen bé” i que es tracta d’un fet “puntual”, que no ha de barrejar-se amb la gestió, les inversions del govern espanyol i la situació actual de Rodalies.

“En un dia com avui hem de ser seriosos, no barrejar. El que s’ha produït avui és un accident, un episodi puntual que no té res a veure amb les obres i inversions que estem fent per millorar el servei”, ha dit Sánchez, segons recull l’ACN. La ministra ha explicat que la col·lisió s’ha produït entre un tren aturat i un altre que estava fent la maniobra de frenada amb marxa a la vista, que es fa sovint en aquesta i en altres estacions. Segons ella, és una maniobra “segura”.

Publicitat

Sánchez ha celebrat que malgrat tractar-se d’un accident “aparatós” no hi hagi hagut ferits greus, i ha explicat que ja ha començat la investigació de les causes del sinistre. En aquest sentit, ha demanat no fer hipòtesis al respecte i no “barrejar coses que no tenen res a veure”. “No traslladem que això té a veure amb les inversions que s’han de realitzar a Rodalies”, ha demanat, fent al·lusió a les paraules del president de la Generalitat, que reclamava explicacions i millores del servei.

“El nostre sistema funciona bé, els nostres trens funcionen bé, però a vegades no es pot evitar que es produeixin accidents d’aquest tipus”, ha assegurat Sánchez, que ha garantit que es prendran mesures per garantir encara més l’operativa si és necessari si així ho indica la investigació que s’està fent sobre l’accident. A l’espera de la informació que aporti la caixa negra del tren, la ministra ha desvinculat de l’accident la boira que hi havia a la zona aquest matí.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus

La ministra ha volgut treure pit recordant que en els últims quatre anys s’han invertit més de 90 MEUR en el tram accidentat, reiterant, però, que l’accident no té res a veure amb l’estat de la xarxa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut