Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La ministra espanyola de Transports, reprovada pel Senat per la gestió de Rodalies

La moció ha estat aprovada al Senat per 121 vots a favor i 19 abstencions. Aquest dijous, ERC presenta una altra moció per reprovar Sánchez al Congrés dels Diputats

|

- Publicitat -

El Senat ha reprovat finalment la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, per la gestió que ha fet del servei de Rodalies els últims anys, i que s’ha vist agreujada arran de la incidència a l’R2 Sud que encara s’allargarà dues setmanes més, i de l’incendi a la catenària sobre un comboi amb passatgers a l’R3, a Manlleu (Osona). El grup d’ERC ha estat el que ha presentat la moció per reprovar la ministra, tal com va anunciar que faria tant al Senat com al Congrés, i va acabar aprovant-se en aquest primer el dimecres a la nit. Aquest dijous, els republicans votaran a favor de reprovar la ministra al Congrés. De fet, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha convidat la ministra a agafar amb ell un tren a Catalunya, perquè així “entendrà perquè se la reprova”.

La moció ha estat aprovada per 121 vots a favor, 113 en contra i 19 abstencions; ERC, Junts, el PNB i el PP li han donat suport. A banda de la reprovació de Raquel Sánchez, els republicans també demanen en la moció el traspàs dels recursos econòmics i de la titularitat de Rodalies, així com l’execució de les partides pressupostàries pendents.

Publicitat

Durant el debat, la portaveu dels republicans, Mirella Cortès, va criticar que a Catalunya “portem dècades de deficiències” en el servei de Rodalies “que la ministra de Transports ha perpetuat”. Per la seva banda, Junts va donar suport a la moció, però va aprofitar per retreure a ERC que aprovés els pressupostos generals de l’Estat durant els últims anys.

Amb tot, la ministra Sánchez ha estat reprovada “per la constant ineficàcia en la gestió de Renfe i Adif a Catalunya i altres comunitats autònomes, la incapacitat per adoptar mesures per afrontar les incidències i l’afectació diària a la qualitat del servei i la mobilitat de les persones viatgeres”. El PSOE, d’altra banda, no ha vist amb bons ulls la moció, titllant-la de ser una “perversió de la cooperació institucional” entre els dos governs per motius “electorals” i “oportunistes”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut