Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La ministra de Defensa “més progressista” afirma que les forces armades són “totalment democràtiques”

Margarita Robles insisteix a defensar la presumpció d’innocència del rei emèrit

Avatar
Agències 13/12/2020
Margarita Robles, ministra de Defensa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat que les forces armades espanyoles “es mouen dins de l’àmbit constitucional i són totalment democràtiques”, i que ho és també la formació que els militars reben a les acadèmies.

En una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest diumenge, ha afirmat que la carta que militars retirats han enviat al rei Felip VI la signatura una “minoria, fins i tot entre els militars retirats”, i que no representa a les forces armades.

Segons ella, aquestes persones “es volen emparar en una condició militar que ja no tenen, vinculats a la Fundació Franco, amb la finalitat, molt irresponsable per la seva banda, de posar en una situació complicada al rei”.

“Pretenen obligar-lo a ser part d’una determinada posició política, quan el que ha de caracteritzar la monarquia constitucional és la neutralitat política”, ha lamentat.

En canvi –ha sostingut– els militars en actiu “són plenament constitucionals, són gent preparada, formada, que, malgrat rebre unes retribucions molt baixes, estan molt compromesos amb tot els espanyols”.